Overeenkomsten moeten vaak op iedere pagina worden ondertekend. Weet u ook waarom?
Meer lezenWaarom de manier waarop de advocatuur in beeld is gebracht in de televisie Suits geen reële weergave is van de werkelijkheid.
Meer lezenSamenwerkingen duren zelden eeuwig, maar wat als het initiatief om een overeenkomst op te zeggen van één kant komt?
Meer lezenHoeveel zekerheid kunt u ontlenen aan een overeengekomen eigendomsvoorbehoud?
Meer lezenIn dit eerste deel van de miniserie KEI worden de wijzigingen op het gebied van de min of meer uiterlijke kenmerken van het civiele procesrecht belicht.
Meer lezenHet wordt hoog tijd dat de rechtspraak de perverse prikkel in het civiele procesrecht aanpakt door veroordeling in de volledige proceskosten.
Meer lezenAan opdrachtgevers worden allerlei oplossingen aangeboden om het risico op naheffingen te verkleinen, maar in veel gevallen wordt schijnveiligheid geboden.
Meer lezenPer 1 november 2015 zijn verschillende onderdelen van de wettelijke regels voor jaarverslaggeving herzien; de voor bestuurders belangrijkste veranderingen op een rij.
Meer lezenHebt u ten onrechte courtage aan bijvoorbeeld een makelaar afgedragen, dan kunt u het bedrag met behulp van deze leidraad terugvorderen.
Meer lezenDe Hoge Raad heeft geoordeeld dat het rekenen van courtage aan de consument-huurder of consumentkoper niet mag, als de bemiddelaar óók voor de verhuurder of verkoper optreedt.
Meer lezenCentralisering van rechtspraak zou moeten leiden tot betere kwaliteit. In werkelijkheid maakt het de rechtspraak voor burgers steeds ontoegankelijker.
Meer lezenRechtbank oordeelt dat buitenlandse uitzendkrachten recht hebben op dezelfde arbeidsvoorwaarden als hun (Nederlandse) collega’s.
Meer lezen