Breken er in 2018 (wederom) spannende tijden aan in de arbeidsrechtpraktijk? Of vallen de mogelijke veranderingen in de praktijk wel mee?
Meer lezenU heeft tot 1 juli 2018 om te voldoen aan de eisen die volgen uit de gewijzigde Arbowet.
Meer lezenWordt u binnenkort als verdachte gehoord? Maak gebruik van uw recht om door een advocaat te worden bijgestaan tijdens het verhoor.
Meer lezenHoe onschuldig is het om iets uit te lenen?
Meer lezenOvereenkomsten moeten vaak op iedere pagina worden ondertekend. Weet u ook waarom?
Meer lezenWaarom de manier waarop de advocatuur in beeld is gebracht in de televisie Suits geen reële weergave is van de werkelijkheid.
Meer lezenWat wijzigt er met ingang van 1 januari 2018 met betrekking tot het huwelijksvermogensrecht?
Meer lezenDe verzekeringstussenpersoon is niet slechts een verlengstuk van de verzekeraar.
Meer lezenSamenwerkingen duren zelden eeuwig, maar wat als het initiatief om een overeenkomst op te zeggen van één kant komt?
Meer lezenLoont het om te procederen tegen het UWV in het kader van het recht op een WIA-uitkering?
Meer lezenDe fiscale pensioenrichtleeftijd wijzigt op 1 januari 2018. Deze wijziging heeft meer gevolgen dan je op het eerste gezicht zou denken. Tijd voor actie, lees waarom.
Meer lezenOp onze vernieuwde themawebsite 'Echtscheiding op maat' geven we daarover informatie.
Meer lezenHet gerechtshof Den Haag verleent - in afwijking van de lijn in de jurisprudentie - vervangende toestemming voor een verhuizing naar het buitenland ondanks de slechte communicatie tussen de ouders.
Meer lezenHoewel de leiding en het toezicht bij de inlener lag, was geen sprake van terbeschikkingstelling van arbeidskrachten.
Meer lezenDe Hoge Raad heeft een uitspraak gedaan over de billijke vergoeding. Daarmee is duidelijkheid over het karakter van die vergoeding, maar bestaat nog veel onduidelijkheid over het berekenen van de omvang ervan.
Meer lezenHoeveel zekerheid kunt u ontlenen aan een overeengekomen eigendomsvoorbehoud?
Meer lezenU hebt tot 25 mei 2018 de tijd om uw bedrijfsvoering in overeenstemming te brengen met de Algemene Verordening Gegevensbescherming. Welke veranderingen brengt dit voor uw organisatie met zich?
Meer lezenHoe richt u het proces naar pensionering van uw medewerkers zo goed mogelijk in, nu pensioenleeftijd en AOW-leeftijd niet langer automatisch gelijk zijn?
Meer lezenWat doe je als een ouder echt niet wil, ook nog de zaak traineert, steeds maar uitstel vraagt van zittingen en steeds ter zitting aan de rechters toezegt voortaan wel bereid te zijn de omgangsregeling na te komen?
Meer lezenHet is belangrijk dat regels omtrent ziekteverzuim duidelijk zijn en vastliggen in een verzuimprotocol dat toegankelijk is voor alle werknemers.
Meer lezen