Partijen die op huwelijkse voorwaarden zijn gehuwd kunnen deze voorwaarden niet op verzoek van één van de (ex-)echtgenoten opzij zetten, ook niet als zij samen een onderneming hebben gedreven.
Meer lezenHebt u ten onrechte courtage aan bijvoorbeeld een makelaar afgedragen, dan kunt u het bedrag met behulp van deze leidraad terugvorderen.
Meer lezenAl jaren wordt geprobeerd de beloningen in de (semi-)publieke sector te beperken. Die versobering zet zich nog altijd voort, recent nog in de zorgsector.
Meer lezenOuders met gezag moeten samen beslissen wat het hoofdverblijf is van hun kinderen. Lukt dat niet, dan neemt de rechter de beslissing. Een verhuizing zonder toestemming kan een ouder duur komen te staan.
Meer lezenDe Hoge Raad heeft geoordeeld dat het rekenen van courtage aan de consument-huurder of consumentkoper niet mag, als de bemiddelaar óók voor de verhuurder of verkoper optreedt.
Meer lezenNiet alle specialisten voelen zich thuis in een MSB, terwijl de (hoofdzakelijk fiscale) voordelen van zo'n MSB doorgaans ook met de ouderwetse (kleine) maatschap kan worden gerealiseerd.
Meer lezenBeroepsbeoefenaar op grond van onrechtmatige daad persoonlijk aansprakelijk voor beroepsfout, ook als algemene voorwaarden bepalen dat slechts de maatschap gebonden is.
Meer lezenAlleen hardnekkige WAV-fraudeurs moeten nog de standaardboete van € 12.000 betalen. Bij anderen moet het oude boetebedrag van € 8.000 worden toegepast.
Meer lezenIn welke gevallen en tot welk bedrag mag een ondernemer bij klanten incassokosten in rekening brengen?
Meer lezenWegens onevenredige gevolgen voor de eigen risicodrager wordt het besluit om WW aan de (ex-)werknemer toe te kennen toch ingetrokken.
Meer lezenEen bloemlezing uit de eerste negen maanden Wwz-jurisprudentie.
Meer lezenMet de verhoging per 1 januari 2015 van het kindgebonden budget is onduidelijk of deze (hogere) tegemoetkoming wel of niet in mindering moet worden gebracht op de behoefte van het kind.
Meer lezenCentralisering van rechtspraak zou moeten leiden tot betere kwaliteit. In werkelijkheid maakt het de rechtspraak voor burgers steeds ontoegankelijker.
Meer lezenHet is niet altijd eenvoudig vast te stellen of een werkgever, die de WGA-uitkering zelf betaalt, een beslissing neemt als bestuursorgaan of als 'gewone' civiele werkgever.
Meer lezenMet ingang van 1 januari 2016 wordt de VAR afgeschaft, maar de mogelijkheid vooraf van de fiscus duidelijkheid te krijgen over de premieplicht blijft bestaan.
Meer lezenOok activiteiten in een semi-privé situatie, zoals bij een bedrijfsuitje, kunnen een werknemer de das omdoen.
Meer lezenDe Hoge Raad heeft bepaald dat een staking vanaf nu eerder is toegestaan.
Meer lezenRechtbank oordeelt dat buitenlandse uitzendkrachten recht hebben op dezelfde arbeidsvoorwaarden als hun (Nederlandse) collega’s.
Meer lezenConsumenten kunnen kwaliteitsniveau advocaat vaak onvoldoende beoordelen en zouden zich daarom niet door verzekeraar een advocaat moeten laten opdringen.
Meer lezenStaatssecretaris van V&J Dijkhoff brengt rechtspraak in diskrediet met uitspraak 'niet blij te worden' van gedwongen aanpassing beleid levenslanggestraften.
Meer lezen