Geen loon kan rechtvaardigen dat er niet langer wordt meegewerkt aan een re-integratieverplichting.
Meer lezenHerplaatsing is geen beëindiging en rechtvaardigt dus geen transitievergoeding.
Meer lezenEen arbeidsovereenkomst kan niet gedeeltelijk worden ontbonden, althans niet via de rechter.
Meer lezenDe regeling werktijdverkorting wordt afgeschaft. In de plaats komt de Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging voor Werkbehoud (NOW).
Meer lezenDe gevolgen van het coronavirus en de maatregelen daartegen zijn groot. Ook voor werknemers. Lees hier wat werktijdverkorting betekent voor jou als werknemer.
Meer lezenDe gevolgen van het coronavirus en de maatregelen daartegen zijn groot. Ook voor werkgevers. Lees hier wat werktijdverkorting voor jou als werkgever kan betekenen.
Meer lezenWaarom zou je in mediation gaan als procederen ook een optie is?
Meer lezenKort op een rij: de verplichtingen die gelden als u een zieke werknemer heeft.
Meer lezenVers van de pers: de voorwaarden die gelden bij het afspreken van een concurrentie- en relatiebeding zijn volgens het Hof Den Bosch ook van toepassing op een ronselbeding.
Meer lezenHoe kies je eigenlijk de juiste advocaat? Een aantal tips.
Meer lezenDe Hoge Raad geeft antwoord op vragen over het slapende dienstverband.
Meer lezenEen bestand vanuit je werkmail naar je privémail versturen lijkt onschuldig, maar schending van een geheimhoudingsbeding kan grote gevolgen hebben.
Meer lezenEen overzichtelijke presentatie van de zes belangrijkste wijzigingen uit de Wet Arbeidsmarkt in Balans.
Meer lezenAdvocaat-generaal De Bock: ‘slapende dienstverbanden’ mogen niet in stand worden gehouden om zo onder het betalen van de wettelijke transitievergoeding uit te komen.
Meer lezenAnders dan bij conservatoir beslag rust op degene die voorrechten inschrijft in het scheepsregister geen risico-aansprakelijkheid.
Meer lezenHoe ver reikt de zorgplicht van een werkgever bij ongevallen op de werkvloer?
Meer lezenVertegenwoordigt verloren tijd in het economisch verkeer een waarde en kan verloren tijd om die reden voor vergoeding in aanmerking komen?
Meer lezenSteeds vaker worden overeenkomsten elektronisch gesloten. Partijen stellen de overeenkomst op in pdf, versturen deze per e-mail en ondertekenen deze met een digitale krabbel. Maar is de elektronisch ondertekende overeenkomst wel rechtsgeldig?
Meer lezenIs er sprake van het welbewust instemmen met een andere functie en het daarbij behorende lagere salaris als een werknemer op verzoek van de werkgever in een andere functie is gaan werken?
Meer lezenWerkgevers en werknemers zijn verplicht om aan re-integratieverplichtingen te voldoen, bij gebreke waarvan eventuele sancties volgen. Wat gebeurt er echter als een werknemer bij re-integratie niet zozeer passende arbeid weigert, maar er bewust voor kiest om niet op de werkvloer te verschijnen omdat hij op vakantie wil gaan?
Meer lezen