Het gebeurt niet vaak, maar soms trouwen mensen voor de tweede keer en komen zij wederom tot de conclusie dat zij willen scheiden. Wat betekent dit voor het pensioen dat is opgebouwd in de periode tussen de huwelijken en ineens is afgekocht?
Meer lezenOnline tools voor het berekenen van de transitievergoeding zijn populair. Sommige tools lijken echter berekeningsfouten te maken.
Meer lezenHet afwijkende arbeidstijdenregime voor offshore mijnbouw geldt straks ook voor de windenergiesector, maar de wetswijziging roept nog wel vragen op.
Meer lezenEen update over de ontwikkelingen omtrent het slapende dienstverband.
Meer lezenIn vrijwel iedere onderneming bestaan (arbeids)voorwaarden die al jarenlang in ere worden gehouden, maar nergens expliciet zijn vastgelegd. Op pakjesavond een paar uurtjes eerder vrij, een extra vrije dag rondom Hemelvaartsdag of een dertiende maand in december. Waar moet u op letten bij deze tradities?
Meer lezenWaar moet u op letten als u een arbeidsovereenkomst met een familielid sluit?
Meer lezenMaak - indien mogelijk - tijdig bezwaar tegen een onterechte waarschuwing, want anders sta je 1-0 achter als daarna een terechte sanctie volgt.
Meer lezenNa een periode van feest, cadeautjes en (veel) lekker eten, breekt voor veel mensen een periode aan van goede voornemens.
Meer lezenBreken er in 2018 (wederom) spannende tijden aan in de arbeidsrechtpraktijk? Of vallen de mogelijke veranderingen in de praktijk wel mee?
Meer lezenU heeft tot 1 juli 2018 om te voldoen aan de eisen die volgen uit de gewijzigde Arbowet.
Meer lezenLoont het om te procederen tegen het UWV in het kader van het recht op een WIA-uitkering?
Meer lezenDe fiscale pensioenrichtleeftijd wijzigt op 1 januari 2018. Deze wijziging heeft meer gevolgen dan je op het eerste gezicht zou denken. Tijd voor actie, lees waarom.
Meer lezenHoewel de leiding en het toezicht bij de inlener lag, was geen sprake van terbeschikkingstelling van arbeidskrachten.
Meer lezenDe Hoge Raad heeft een uitspraak gedaan over de billijke vergoeding. Daarmee is duidelijkheid over het karakter van die vergoeding, maar bestaat nog veel onduidelijkheid over het berekenen van de omvang ervan.
Meer lezenU hebt tot 25 mei 2018 de tijd om uw bedrijfsvoering in overeenstemming te brengen met de Algemene Verordening Gegevensbescherming. Welke veranderingen brengt dit voor uw organisatie met zich?
Meer lezenHoe richt u het proces naar pensionering van uw medewerkers zo goed mogelijk in, nu pensioenleeftijd en AOW-leeftijd niet langer automatisch gelijk zijn?
Meer lezenHet is belangrijk dat regels omtrent ziekteverzuim duidelijk zijn en vastliggen in een verzuimprotocol dat toegankelijk is voor alle werknemers.
Meer lezenEr is in de gegeven omstandigheden geen sprake van terbeschikkingstelling van arbeidskrachten, zodat géén tewerkstellingsvergunning vereist was.
Meer lezenBij beslissingen over het personeel wordt door de werkgever nogal eens iets te snel en iets te ondoordacht geroepen dat de werknemer “eruit moet!”.
Meer lezenHoewel volgens de Haagse rechtbank buitenlandse zeevarenden minder dan het minimumloon mogen verdienen, is daarmee niet gezegd dat de WML in zijn algemeenheid niet van toepassing is in de Nederlandse maritieme sector.
Meer lezen