Een patiënt was op grond van een crisismaatregel opgenomen in een zorginstelling. Tijdens deze opname bleek dat de patiënt in nauw en direct contact was geweest met een persoon die positief was getest op corona. De zorginstelling wilde voorkomen dat een corona uitbraak zou ontstaan, daarom werd de patiënt verplicht een coronatest te ondergaan. Mag dat wel?
Meer lezenEen verzekerde heeft het recht heeft zelf een advocaat te kiezen. Maar geldt dat ook wanneer sprake is van een gerechtelijke of buitengerechtelijke bemiddelingsprocedure?
Meer lezenHeeft elk kind op ieder moment het recht om te weten wie zijn ouders zijn? Nee, de uitoefening van dit recht is afhankelijk van de omstandigheden van het geval, waarbij een belangenafweging wordt gemaakt. Op deze belangenafweging wordt in deze blog verder ingegaan.
Meer lezenPrivacy First vangt bot bij de rechter, maar daarmee is de toekomst van het UBO-registers allerminst veiliggesteld.
Meer lezenU krijgt als barman klappen van een boze klant. Mag u zich verweren met klappen of loopt u dan het risico op een veroordeling door de strafrechter?
Meer lezenVoor wiens rekening komen de nadelige gevolgen die (zijn) ontstaan door het aanbrengen van brandonveilige plafondplaten: de individuele eigenaar of de VvE?
Meer lezenOuders hebben jegens hun kinderen een belangrijke rol te vervullen: namelijk die van geruststeller.
Meer lezenMoet een advocaat die zich vrijwillig heeft laten schrappen aan de digitale schandpaal genageld blijven?
Meer lezenEen aankoopmakelaar kan niet al te lichtvaardig omgaan met zijn verplichtingen.
Meer lezenZeggen dat aansprakelijkheid is uitgesloten garandeert nog niet dat dit ook zo is.
Meer lezenAls een werknemer ontslag neemt is het als werkgever goed om daar zorgvuldig mee om te gaan.
Meer lezenHoge Raad staat ontgrendelen van telefoon met vingerafdruk onder dwang toe.
Meer lezenBij beëindiging van een slapend dienstverband is er een verschil in peildatum als deze niet met wederzijds goedvinden, maar via de UWV-route wordt beëindigd.
Meer lezenDe coronamaatregelen leiden tot tal van arbeidsrechtelijke vragen. In deze bijdrage krijgt u antwoord op vijf veel gestelde vragen.
Meer lezenSoms wordt er grond verkocht met de belofte van groot opwaarts potentieel. Die belofte komt niet altijd uit.
Meer lezenVerdwijntrucs en ander gegoochel. Over zorgelijke verschijnselen in het landsbestuur.
Meer lezenAandelen overdragen zonder alle zeggenschap direct kwijt te raken? De STAK kan daarvoor een fiscaal aantrekkelijke oplossing zijn., legt Diederik Ipenburg in deze gastblog uit.
Meer lezenIn deel 3 van de reeks over bedrijfseconomisch ontslag leest u alles over de vaststellingsovereenkomst en waar u op moet letten als u er een wordt aangeboden.
Meer lezenIn deel 2 van de reeks over bedrijfseconomisch ontslag leest u over de verplichtingen van de werkgever wanneer hij voornemens is personeel te ontslaan wegens bedrijfseconomische redenen.
Meer lezenIn dit eerste deel van een reeks over bedrijfseconomisch ontslag leggen we uit wat ontslag op grond van bedrijfseconomische redenen inhoudt en welke verplichtingen daarbij voor uw werkgever gelden.
Meer lezen