Moet een advocaat die zich vrijwillig heeft laten schrappen aan de digitale schandpaal genageld blijven?
Meer lezenEen aankoopmakelaar kan niet al te lichtvaardig omgaan met zijn verplichtingen.
Meer lezenZeggen dat aansprakelijkheid is uitgesloten garandeert nog niet dat dit ook zo is.
Meer lezenAls een werknemer ontslag neemt is het als werkgever goed om daar zorgvuldig mee om te gaan.
Meer lezenHoge Raad staat ontgrendelen van telefoon met vingerafdruk onder dwang toe.
Meer lezenBij beëindiging van een slapend dienstverband is er een verschil in peildatum als deze niet met wederzijds goedvinden, maar via de UWV-route wordt beëindigd.
Meer lezenDe coronamaatregelen leiden tot tal van arbeidsrechtelijke vragen. In deze bijdrage krijgt u antwoord op vijf veel gestelde vragen.
Meer lezenSoms wordt er grond verkocht met de belofte van groot opwaarts potentieel. Die belofte komt niet altijd uit.
Meer lezenVerdwijntrucs en ander gegoochel. Over zorgelijke verschijnselen in het landsbestuur.
Meer lezenAandelen overdragen zonder alle zeggenschap direct kwijt te raken? De STAK kan daarvoor een fiscaal aantrekkelijke oplossing zijn., legt Diederik Ipenburg in deze gastblog uit.
Meer lezenIn deel 3 van de reeks over bedrijfseconomisch ontslag leest u alles over de vaststellingsovereenkomst en waar u op moet letten als u er een wordt aangeboden.
Meer lezenIn deel 2 van de reeks over bedrijfseconomisch ontslag leest u over de verplichtingen van de werkgever wanneer hij voornemens is personeel te ontslaan wegens bedrijfseconomische redenen.
Meer lezenIn dit eerste deel van een reeks over bedrijfseconomisch ontslag leggen we uit wat ontslag op grond van bedrijfseconomische redenen inhoudt en welke verplichtingen daarbij voor uw werkgever gelden.
Meer lezenDigitaal ondertekenen gebeurt steeds vaker. Maar is de handtekening altijd geldig?
Meer lezenVeel grote bedrijven zullen in deze tijden van corona niet ontkomen aan collectieve ontslagrondes. Wybenga Advocaten geeft vijf tips om het adviestraject goed te laten verlopen.
Meer lezenBent u failliet verklaard? Soms kan deze vervelende situatie nog worden teruggedraaid.
Meer lezenHet recht op vrije advocaatkeuze is wat het lijkt: het recht vrijelijk een advocaat te kiezen. Het blijkt een lastig begrip voor het Verbond van Verzekeraars.
Meer lezenEen redelijk vermoeden van een strafbaar feit is niet voldoende voor opname in het EVR. Daarvoor is nodig dat de verzekeraar overtuigd moet zijn van fraude, en daar moet ook nog eens voldoende bewijs voor zijn.
Meer lezenFinancieel adviseur aansprakelijk voor het niet niet wijzen op een deadline voor het rondkrijgen van de financiering voor een bedrijfsruimte.
Meer lezenAl jaren bestaat discussie over de invoering van de directe autoverzekering, deze discussie lijkt op dit moment weer op te leven. Voordat deze verzekering daadwerkelijk wordt ingevoerd, is van belang te weten wat de directe autoverzekering precies inhoudt en wat de voor- en nadelen zijn van een directe autoverzekering.
Meer lezen